#

FACEBOOK


Tykkää meistä, jotta tiedät mitä koulussa tapahtuu. Tykkäämällä/seuraamalla saat nopeasti tiedon uutuuksista tai muutoksista. Voit myös liittyä koulumme tanssipari ryhmään tai porukalla tanssimaan ryhmään.

Paritanssien harjoitteleminen

on helpointa aloittaa Perustanssit 1 ryhmästä. Perustanssit antavat hyvän pohjan kaikkien tanssilajien omaksumiselle, opit monipuolisten kuvioiden lisäksi myös yleistä tanssitekniikkaa, vartalon hallintaa, viemistä ja seuraamista. Tangon, latinotanssien ja rock'n'swing tanssien omaksuminen on helpompaa kun olet jo tottunut tanssiharjoitteluun ja viemisen ja seuraamisen periaatteet ovat tutut.

Alkeista lähtevät tanssikurssit

Perustanssit 1 ryhmässä harjoittelu lähtee alkeista kevät- ja syyskauden alussa ja taso nousee kauden edetessä.
Tangon, lattarien ja swingtanssien alkeisaloitukset löydät lajikohtaiselta sivulta. Aloita harjoittelu mahdollisuuksiesi mukaan jo ensimmäisellä kerralla, jotta saat aivan alkeistason toistoja riittävästi ja jos et pääse heti alussa mukaan voit harjoitella ensimmäisten kertojen asiat myös yksityistunnilla. Ole meihin yhteydessä niin jutellaan tarkemmin tilanteestasi.

Jatkotason tanssikurssit

Jo tanssivat voivat tulla mukaan kaikille tunneille joka viikko. Osallistumisaikataulu on vapaa, mutta osallistumalla mahdollisimman säännöllisesti opit luonnollisesti eniten.

Tasoryhmiä on paljon

ja voit vaihtaa tasoryhmää sopivampaan milloin vain. Huomioithan, että koulussamme tasoryhmien määrittely ei ole yhtenevä lyhyiden yhden illan tanssikurssien kanssa. Koulussamme harjoitellaan useimmiten yhdessä tasoryhmässä pidemmän aikaa ja halutessasi voit harjoitella hyvinkin tavoitteellisesti. Autamme mielellämme oikean tasoryhmän valinnassa.

Tunneillamme on tasaparit - se on tehokkain tapa oppia!

Tunneillamme on tasamäärä viejiä ja seuraajia, jolloin jokainen saa harjoitella tehokkaasti koko ajan parin kanssa. Meillä ei myöskään ole jatkuvaa parivaihtoa, vaan askeleet, kuviot ja tekniikka harjoitellaan rauhassa oman parin kanssa mahdollisimman valmiiksi ja vasta tämän jälkeen halukkaat kokeilevat tanssia vieraan parin kanssa. Parinvaihtoon ei luonnollisestikaan ole pakko osallistua.

Kouluumme voi tulla myös yksin

Koulussamme on paljon tanssijoita joilla ei ole omaa mukana tuotua paria, vaan he ovat löytäneet parin tanssiparijonomme kautta. Olemme perustaneet Facebookiin Tanssipari-ryhmän koulumme tanssijoille, kannattaa liittyä siihen ja laittaa oma ilmoitus. Mikäli et ole facebookissa tiedustele tanssikoulun ylläpitämän erillisen parijonon tilannetta tanssiparin etsijöistä. Paria etsivät kaiken tasoiset tanssijat, niin tuurauspariksi kuin myös vakipariksi. Voit siis kysyä paria vaikka vain yhdelle tunnille tai halutessasi sopia ensimmäisen tunnin jälkeen vakituisesta tunnista, aivan kuten haluat. Huomioithan kuitenkin, että mikäli tulet tunneille yksin ja tanssiparisi joutuu lopettamaan tai sinä pidät taukoa tunneista emme voi taata, että sinulle löytyy uusi tanssipari. Muista aina olla ystävällinen ja kannustava tanssipariasi kohtaan, näin saat helpommin myös uusia tanssiin kutsuja. Suosittelemme, että osallistut mahdollisimman laajasti eri tasoisille ja eri lajien tunneillemme, jotta tutustut koulumme tanssijoihin.

Pukeutuminen ja kengät

  • mukavat kevyet joustavat arkivaatteet
  • puhtaat ja sileähköpohjaiset parketilla luistavat sisätossut tai matalakantaiset umpinaiset vain sisäkäytössä olevat parkettia naarmuttamattomat kengät, sandaaleita emme suosittele
  • piikkikorot, metalliset korkolaput ja kovareunaiset kengät on ehdottomasti kielletty, ne naarmuttavat lattiaa ja saatat satuttaa niillä muita tanssijoita
  • kaikkia lajeja on turvallisinta harjoitella tossuilla, mutta etenkin swinglajien treenaaminen korkkareilla on kielletty
  • suosittelemme hankkimaan tanssilavakäyttöön toiset kengät, mutta mikäli tanssit treenikengillä myös lavoilla, puhdista kenkien pohjista liukasteet pois jo kotona, jotta salin parketti ei tule liukkaaksi

Hygienia ja tuoksut

  • puhdas kroppa ja raikas suu
  • puhtaat siistit vaatteet
  • mukaan pieni käsi/kasvopyyhe johon voit kuivata itseäsi
  • vältä voimakkaita hajusteita: hajuvedet, partavedet, tuoksuva hiuslakka saattaa aiheuttaa allergisen reaktion tuoksuyliherkille

Vakuutus

Tanssijoita ei ole vakuutettu tanssikoulun puolesta, jokaisella tulee olla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.
Käytä omaa harkintaasi opetettavien kuvioiden suhteen, mikäli terveydentilasi ei salli nopeita potkuja, hyppyjä, kiertoja, nostoja yms. jätä kyseiset liikkeet ehdottomasti tekemättä. Noudata aina yleistä varovaisuutta tanssiessasi ja ota aina huomioon myös muut tanssijat.

Löytötavarat ja vaatteiden vaihtumiset

Säilytämme kouluun jääneitä vaatteita, kenkiä yms. noin kolme kuukautta, tämän jälkeen ne toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Viimeistään kauden (syys/kevät) lopussa kaikki tavarat annetaan hyväntekeväisyyteen.
Välillä kenkiä ja takkeja vaihtuu koulussa, julkaisemme Facebookissa tiedotuksen vaihtuneesta vaatteesta ja laitamme koulun ilmoitustaululle ilmoituksen. Erillisiä viestejä ei osallistujille lähetetä. Omat vaatteet kannattaa aina merkata jollakin tavalla, ulkokengät omassa pussissa aulassa, takin ympärille kaulaliina jne.

Tanssituntimme on tarkoitettu tanssin harrastajille

Suomen Tanssinopettajain Liitto Ry:n seuratanssijaoksen ohjeistuksen mukaisesti annamme tunteja tanssia opettaville ja opettaja/ohjaajakoulutuksessa oleville eri sopimuksella.
Teemme mielellämme yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa, tule reilusti esittäytymään niin jutellaan eri mahdollisuuksista.

Tuntien kuvaaminen

Koulussamme ei kuvata ketään, ei meitä eikä teitä. Emme kuvaa sinua markkinoinnin, mainonnan tai sosiaalisen median tarkoituksiin. Mikäli haluat kuvata itseäsi tulee sinun tehdä se tauolla muita häiritsemättä ja kysyä mahdollisilta asianosaisilta siihen lupa. Tuntien aikana kuvaaminen on kielletty.