#

FACEBOOK

Tykkää tanssikoulusta, jotta tiedät mitä tapahtuu.

Aikataulu

Aikataulurunko pyritään pitämään koko kauden (kevät/syksy) melko samana. Tunteja saatetaan kuitenkin joutua muuttamaan tai perumaan mikäli ilmoittautumisia ei tule riittävästi. Tarkka tanssilajien aikataulu tehdään kuukausi kerrallaan jolloin myös tunnit tulevat varattaviksi ajanvarausohjelmaan. Varaa paikat kerralla koko julkaistulle jaksolle. Mikäli tunti joudutaan perumaan paikan varanneet saavat siitä ilmoituksen sähköpostilla ajanvarausohjelman kautta. Tanssikoululla on oikeus muuttaa aikataulua.

Harjoitteleminen

on aina helpointa aloittaa Perustanssit 1 ryhmästä. Perustanssit antavat hyvän pohjan kaikkien tanssilajien omaksumiselle. Monipuolisten kuvioiden lisäksi opit myös yleistä tanssitekniikkaa, vartalon hallintaa, viemistä ja seuraamista. Tangon, latinotanssien ja rock'n'swing tanssien omaksuminen on helpompaa kun olet jo tottunut tanssiharjoitteluun ja viemisen ja seuraamisen periaatteet ovat tutut.

Alkeistunnit

Tason 1 tunnit lähtevät alkeista joko kauden alussa tai erikseen mainittuna aikana. Katso lajikohtaisilta- ja kalenteri-sivulta lisätietoa.

Jo tanssivien tunnit

Paritansseja jo harjoitelleet voivat tulla mukaan joka viikko. Osallistumisaikataulu on vapaa, mutta kaikissa ryhmissä opetus on rakennettu siten, että säännöllisesti osallistumalla saat toistoja ja asioiden omaksuminen helpottuu.

Tasoryhmät

Voit vaihtaa tasoryhmää milloin vain, oletuksena kuitenkin on, että edellisen tason asiat ovat hallussa ennen kuin vaihdat ylemmälle tasolle. Huomioithan myös, että koulussamme tasoryhmien määrittely ei ole yhteneväinen lyhyiden yhden illan tanssikurssien kanssa. Koulussamme harjoitellaan useimmiten yhdessä tasoryhmässä pidemmän aikaa ja halutessasi voit harjoitella hyvinkin tavoitteellisesti. Tullessasi tasoille 1,5 - 3 on oletuksena, että koulumme edellisen tason asiat ovat siis jo hallussa. Ole meihin yhteydessä, autamme mielellämme oikean tasoryhmän valinnassa.

TASO 1 on alkeista lähtevä taso. Taso aloittaa alkeista tiettynä aikana ja taso nousee pikkuhiljaa kauden edetessä.
TASO 1,5 on alkeis/keskitason ryhmä eli siirtymätaso tasolle 2. Tätä tasoryhmää käytetään vain tiettyjen tuntien osalta eli siirtymätasolle ei aina ole tarvetta.
TASO 2 on keskitason ryhmä. Taso pysyy melko samana koko kauden, toki opetusohjelman (tanssin ja kuvioiden) kautta taso vaihtelee. Tiettyjen tanssien harjoittelu aloitetaan vasta tällä tasolla jolloin sen tanssin osalta harjoittelu lähtee alkeista.
TASO 3 on jatkotason ryhmä. Taso pysyy melko samana koko kauden, toki opetusohjelman (tanssin ja kuvioiden) kautta taso vaihtelee.

Tunneillamme on tasaparit - se on tehokkain tapa oppia

Tunneillamme on tasamäärä viejiä ja seuraajia, jolloin jokainen saa harjoitella tehokkaasti koko ajan parin kanssa. Meillä ei ole jatkuvaa parivaihtoa, vaan askeleet, kuviot ja tekniikka harjoitellaan rauhassa oman parin kanssa mahdollisimman valmiiksi ja vasta tämän jälkeen halukkaat kokeilevat tanssia vieraan parin kanssa.

Yksin tulevat

Koulussamme on paljon tanssijoita joilla ei ole omaa mukana tuotua paria vaan he ovat löytäneet parin tanssiparijonomme kautta. Facebookissamme on Tanssipari-ryhmä koulumme tanssijoille, kannattaa liittyä siihen ja laittaa oma ilmoitus. Mikäli et käytä Facebookia voit tiedustella suoraan tanssikoulusta paritilannetta. Paria etsivät kaiken tasoiset tanssijat niin tuurauspariksi kuin vakipariksi. Huomioithan, että mikäli tulet tunneille yksin ja tanssiparisi joutuu lopettamaan tai pidät itse taukoa emme voi taata, että sinulle löytyy uusi tanssipari. Ole aina ystävällinen ja kannustava pariasi kohtaan saat silloin helpommin myös uusia tanssiin kutsuja.

Pukeutuminen

  • mukavat kevyet joustavat arkivaatteet
  • puhtaat ja sileähköpohjaiset parketilla luistavat sisätossut tai matalakantaiset umpinaiset vain sisäkäytössä olevat parkettia naarmuttamattomat kengät, sandaaleita emme suosittele
  • piikkikorot, metalliset korkolaput ja kovareunaiset kengät on ehdottomasti kielletty, ne naarmuttavat lattian ja saatat satuttaa niillä muita tanssijoita
  • kaikkia lajeja on turvallisinta harjoitella tossuilla, mutta etenkin swinglajien treenaaminen korkkareilla on täysin kielletty
  • suosittelemme hankkimaan tanssilavakäyttöön toiset kengät, mutta mikäli tanssit treenikengillä myös lavoilla, puhdista kenkien pohjista liukasteet pois jo kotona, jotta tanssisalin parketti ei tule liukkaaksi

Hygienia ja tuoksut

  • puhdas kroppa ja raikas suu
  • puhtaat siistit vaatteet
  • mukaan pieni pyyhe johon voit kuivata itseäsi tunnilla
  • vältä voimakkaita hajusteita: hajuvedet, partavedet, tuoksuva hiuslakka saattaa aiheuttaa allergisen reaktion tuoksuyliherkille

Vakuutus

Tanssijoita ei ole vakuutettu tanssikoulun puolesta, jokaisella tulee olla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.
Käytä omaa harkintaasi opetettavien kuvioiden suhteen, mikäli terveydentilasi ei salli potkuja, hyppyjä, kiertoja, nostoja yms. jätä kyseiset liikkeet ehdottomasti tekemättä. Noudata aina yleistä varovaisuutta tanssiessasi ja ota aina huomioon myös muut tanssijat.

Löytötavarat ja vaatteiden vaihtumiset

Säilytämme kouluun jääneitä vaatteita ja kenkiä noin kolme kuukautta, tämän jälkeen ne toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Viimeistään kauden (syys/kevät) lopussa kaikki koululle jääneet tavarat annetaan hyväntekeväisyyteen.
Välillä kenkiä ja takkeja vaihtuu koulussa, julkaisemme Facebookissa tiedotuksen vaihtuneesta vaatteesta ja laitamme koulun ilmoitustaululle ilmoituksen. Erillisiä viestejä ei osallistujille lähetetä. Omat vaatteet kannattaa aina merkata jollakin tavalla, ulkokengät omassa pussissa aulassa, takin ympärille kaulaliina jne.

Tanssituntimme on tarkoitettu tanssin harrastajille

Tanssituntimme on suunnattu tanssia omaksi ilokseen harrastaville. Annamme tunteja tanssia opettaville ja opettaja/ohjaajakoulutuksessa oleville eri sopimuksella. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa, tule reilusti esittäytymään niin jutellaan eri mahdollisuuksista.

Tuntien kuvaaminen

Koulussamme ei kuvata ketään, ei meitä eikä teitä. Emme kuvaa sinua markkinoinnin, mainonnan tai sosiaalisen median tarkoituksiin. Mikäli haluat kuvata itseäsi tulee sinun tehdä se tauolla muita häiritsemättä ja kysyä mahdollisilta asianosaisilta siihen lupa. Tuntien aikana kuvaaminen on kielletty.