#

LINDY HOP

Huhtikuussa torstaisin klo 19.00 harjoitellaan rennon hauskaa lindy hoppia alkeista lähtien. Lindy sopii fuskun, buggin tai jiven perusteet harjoitelleille. Huhtikuun aikataulu julkaistaan maaliskuun puolessa välissä. Suosittelemme myös tutustumaan jiveen ke 20.3. klo 19.00 tunnilla.

swingit


Swingtanssit sopivat tanssiharjoitteluun jo tottuneille. Perustanssien ryhmissä mukana oleva fusku antaa hyvän pohjan kaikille swingtansseille. Näitä lajeja kannattaa useimmiten harjoitella tossuilla, ei korkkareilla!
Swingtanssien tunneilla aiheet vaihtelevat kausittain, tansseina mm. fusku, bugg, jive, west coast swing, lindy hop, boogie woogie, Carolina shag, balboa ja rockabilly. Katso aikataulu kalenteri-sivulta.

BUGG

Bugg on tanssisuuntaan etenevä rock'n'swing tanssi. Buggia voi tanssia monenlaiseen musiikkiin; beat, swing, rock, blues, disco, country jne. ja se on käyttökelpoisuutensa vuoksi yksi suosituimmista paritansseista. Peruskuvioita voi harjoitella tiiviskursseilla.

FUSKU

Tärkeä ja pidetty fusku on mukana kaikissa perustanssien ryhmissämme heti tasolta 1 lähtien. Fuskusta löytyy myös runsaasti erilaisia variaatioita mm. hidas liikkuva fusku, charlestonin ja fuskun yhdistelmä eli ”furleston” ja 8 iskun fusku. Nämä hauskat variaatiot sopivat kaikille ns. normaalin fuskun peruskuviot vankasti harjoitelleille. Joulukuussa harjoiteltiin mm. liikkuvaa fuskua.

  • TORSTAIN teematunnilla klo 18.00 tarjolla aika-ajoin fuskuun taivutuksia/linjoja, hidasta fuskua, rytmivariaatioita jne. Katso aikataulu kalenteri-sivulta. Maaliskuussa fuskua on tarjolla kolmena torstaina.

JIVE

Koulussamme harjoitellaan rentoa ja vapaata tyyliä jossa on vaikutteita monesta eri swingtanssista (ranskalaisesta rokista, boogie woogiesta, lindy hopista). Tunnilla aiheena kivoja kuvioita, pieniä breikkejä, hidasta ja nopeata musiikkia, kaikkea kivaa siis :-)

  • Jiven peruskuvioita harjoitellaan aika-ajoin esimerkiksi Perustanssit 2 ryhmässä. Seuraavan kerran jiven alkeita harjoitellaan keskiviikkona 20.3. klo 19.00. Jive antaa hyvän pohjan myös Lindy hopille jota on tarjolla huhtikuussa torstaisin. Kannattaa siis osallistua jo jiveen :-)

WEST COAST SWING

Liukuva-askelinen tanssi, jota joskus kutsutaan myös "hitaaksi jiveksi". West coast swingiä voi tanssia hyvin monenlaiseen musiikkiin niin puhtaaseen swingiin kuin hitaaseen beattiin, bluesiin tai vaikka hitaaseen latinopoppiin.

  • West coast swing on siirretty tilaustuntien puolelle, kokoa siis oma porukka ja varaa oma tunti.