#

WEST COAST SWING

ryhmä kokoontuu aika ajoin torstaisin, tunti sopii syksyn kurssille osallistuneille tai muuten kuvioita jo melko paljon harjoitelleille.

swingit


Swingtanssit sopivat tanssiharjoitteluun jo tottuneille. Perustanssien ryhmissä mukana oleva fusku antaa hyvän pohjan kaikille swingtansseille. Näitä lajeja kannattaa useimmiten harjoitella tossuilla, ei korkkareilla!
Swingtanssien tunneilla aiheet vaihtelevat kausittain, tansseina mm. fusku, bugg, jive, west coast swing, lindy hop, boogie woogie, Carolina shag, balboa ja rockabilly. Katso aikataulu kalenteri-sivulta.

BUGG

Bugg on tanssisuuntaan etenevä rock'n'swing tanssi. Buggia voi tanssia monenlaiseen musiikkiin; beat, swing, rock, blues, disco, country jne. ja se on käyttökelpoisuutensa vuoksi yksi suosituimmista paritansseista. Peruskuvioita voi harjoitella tiiviskursseilla.

  • PIKA-ALKEET: sunnuntaina 17.9. harjoiteltiin buggin perusrunko alkeista lähtien, uutta kurssia ei ole toistaiseksi aikataulutettu.

FUSKU

Tärkeä ja pidetty fusku on mukana kaikissa perustanssien ryhmissämme heti tasolta 1 lähtien. Fuskusta löytyy myös runsaasti erilaisia variaatioita mm. hidas liikkuva fusku, charlestonin ja fuskun yhdistelmä eli ”furleston” ja 8 iskun fusku. Nämä hauskat variaatiot sopivat kaikille ns. normaalin fuskun peruskuviot vankasti harjoitelleille.

  • Torstaina 14.12. klo 18.00 harjoitellaan hidasta lattiaa kiertävää fuskua ja klo 19.00 rytmivariaatioita sisältäviä kuvioita. Tunnit sopivat ns. normaalia fuskua harjoitelleille, katso kalenteri-sivu.

JIVE

Koulussamme harjoitellaan rentoa ja vapaata tyyliä jossa on vaikutteita monesta eri swingtanssista (ranskalaisesta rokista, boogie woogiesta, lindy hopista). Tunnilla aiheena kivoja kuvioita, pieniä breikkejä, hidasta ja nopeata musiikkia, kaikkea kivaa siis :-)

  • Jiven peruskuvioita harjoitellaan aika-ajoin esimerkiksi Perustanssit 2 ryhmässä. Marraskuun tunti pidettiin 1.11. ja seuraavaa ei ole vielä aikataulutettu.

WEST COAST SWING

Liukuva-askelinen tanssi, jota joskus kutsutaan myös "hitaaksi jiveksi". West coast swingiä voi tanssia hyvin monenlaiseen musiikkiin niin puhtaaseen swingiin kuin hitaaseen beattiin ja bluesiin tai vaikka hitaaseen latinopoppiin.

  • Alkeista lähtenyt kurssi pidettiin touko- ja kesäkuussa ja syyskaudella jatkettiin tiistaisin marraskuun loppuun.
  • Aika ajoin TORSTAISIN klo 20.00 kokoonnutaan kertailemaan ja/tai uusia kuvioita harjoittelemaan. Aikataulutetut kokoontumiskerrat: 14.12., 4.1. ja 18.1. Paikat tulee varata mahdollisimman sitovasti kyseisen viikon maanantaihin mennessä.