#

SUNNUNTAINA 8.10.

harjoitellaan foxin ja fuskun peruskuvioihin rytmivariaatioita, katso teemakurssit-sivulta aikataulu.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Alkeista lähtevässä ryhmässä harjoitellaan tärkeimmät perustanssit: valssi, foxi, fusku ja hidas valssi.
Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta valmiiksi parin kanssa. Paikka varataan kerralla koko julkaistulle jaksolle eli jokaiselle tunnille jolle olettaa voivansa osallistua varataan paikka erikseen. Varausvahvistukset tulee säilyttää, koska niiden kautta voi tarvittaessa tehdä muutoksia varauksiin. Ajankohtaista-sivulta kannattaa lukea yleisiä ohjeita pukeutumisesta yms.

  • Alkeisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 19.10 - 20.05. Elokuussa harjoiteltiin valssia, fuskua, foxia ja hidasta valssia aivan alkeista lähtien ja syksyn edetessä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita. Pyrithän harjoittelemaan kaikkia tansseja, tanssit tukevat toisiaan.
  • Tunnin hinta on 17 €/hlö/kerta, osallistumisen voi maksaa sarjakortilla jos osallistuu muihinkin ryhmiimme, mutta pelkästään tälle tunnille ei myydä sarjakortteja. Nämä tunnit sopivat mainiosti myös peruskuvioiden kertailemiseen.

PERUSTANSSIT 2

Tässä keskitason ryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan jenkkaa, humppaa, valssislovaria ja jiveä. Tämä taso sopii päätanssien peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja.
  • Tällä tasolla 2-4 kautta säännöllisesti harjoitelleet voivat mainiosti kokeilla tason 3 tunteja.

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille eli esimerkiksi koulumme tason 2 tunneilla 2-4 kautta harjoitelleille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tason 2 tunneilla voi mainiosti kertailla kuvioita.