#

TANGON ja BUGGIN alkeita

Huhtikuussa kahtena sunnuntaina harjoitellaan kahta suosittua tanssia alkeista lähtien:
2.4. klo 17.00 - 19.00 aiheena tango ja 16.4. klo 17.00 - 19.00 bugg. Paikat voi jo varata!

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan yleisimpiä paritansseja: valssi, foxi, fusku ja hidas valssi.

Kauden alussa harjoitellaan ensin valssia, fuskua, foxia ja muutaman kerran jälkeen mukaan tulee alkeista lähtien hidas valssi. Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme kuitenkin osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti. Mukaan voi tulla parin ensimmäisen kerran ajan, aivan alkeet jo harjoitelleet voivat tulla mukaan missä vaiheessa tahansa.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta. Varaa paikka kerralla koko julkaistulle jaksolle eli jokaiselle tunnille varataan paikka erikseen. Säilytä saamasi varausvahvistus, voit sen kautta tarvittaessa tehdä muutoksia varaukseesi. Luethan myös ajankohtaista-sivulta yleisiä ohjeita.

Varaa heti paikat kaikille kerroille joille tiedät voivasi osallistua, suosittelemme mahdollisimman säännöllistä osallistumista. Paikat varataan valmiiksi parin kanssa.

SUNNUNTAIN RYHMÄ klo 18.00: Sunnuntain ryhmä on kevätkaudella jaettu kahteen eri osioon, seitsemän kerran alkeiskurssiin ja tämän jälkeen alkavaan alkeisjatkokurssiin. Alkeiskurssi kokoontuu sunnuntaisin 8.1. - 19.2. klo 18.00 - 19.15. Alkeiskurssin jälkeen neljänä sunnuntaina 5.3. - 26.3. klo 18.00 kokoontuu alkeisjatkokurssi. Sunnuntaisin harjoitellaan 2-3 tanssia ja tansseja ei ole ennakkoon aikataulutettu. Tansseja ja kuvioita kerrataan kauden edetessä.

KESKIVIIKON RYHMÄ klo 20.00: Keskiviikon ryhmässä harjoitellaan alkuvaiheessa yhdellä kerralla yhtä tanssia ja myöhemmin yhtä-kahta tanssia. Tunnit sopivat perusteet harjoitelleille. Huhtikuussa keskiviikon ryhmä kokoontuu klo 19.05-20.00.

HUOM. Perustanssit 1 ryhmän tanssijat jatkavat huhtikuusta lähtien keskiviikkoisin klo 19.05 Perustanssit 1,5 ryhmässä.

PERUSTANSSIT 1,5

Huhtikuussa keskiviikkoisin klo 19.05 kokoontuu perustanssien alkeisjatkoryhmä. Ryhmä sopii tammi-maaliskuun alkeiskurssille (taso 1) osallistuneille tai muuten valssin, fuskun, foxin ja hitaan valssin perusteet jo harjoitelleille. Kertaillaan jo harjoiteltuja asioita ja uusina tansseina harjoitellaan humpat ja slovari eli hidas foxi. Tämä taso sopii mainiosti myös kertailemiseen esim. tasolla 2 harjoitteleville tai tanssitaukoa pitäneille.

PERUSTANSSIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan humppaa, valssislovaria, nightclub twosteppiä ja jiveä.

Tämä taso sopii päätanssien peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään yksi vuosi ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

HUOM. Voit mainiosti kertailla alkeisjatkotason kuvioita keskiviikkoisin klo 19.05 kokoontuvassa Perustanssit 1,5 ryhmässä

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille eli koulumme tason 2 tunneilla perusjatkotason asiat harjoitelleille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Voit mainiosti myös kertailla perusjatkotason kuvioita tason 2 tunneilla. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään kaksi vuotta ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.

PERUSTANSSIT 4

Tässä superjatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari ja mahdollisesti joitakin vierailevia tansseja. Tämä taso sopii koulussamme kauan tanssineille, tunneilla harjoitellaan runsaasti monimuotoisia kuvioita. Suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja korvaamaan mahdolliset väliin jäävät kerrat tason 2 tai 3 tunneilla. Jokainen tunti on oma itsenäinen kokonaisuus.