#

ELOKUUN AIKATAULU

valmistuu juhannukseen mennessä.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Tässä alkeista lähtevässä ryhmässä harjoitellaan yleisimpiä paritansseja: valssi, foxi, fusku ja hidas valssi.

Kauden alussa harjoitellaan ensin valssia, fuskua, foxia ja muutaman kerran jälkeen mukaan tulee alkeista lähtien hidas valssi. Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme kuitenkin osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti. Mukaan voi tulla parin ensimmäisen kerran ajan, aivan alkeet jo harjoitelleet voivat tulla mukaan missä vaiheessa tahansa.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta. Varaa paikka kerralla koko julkaistulle jaksolle eli jokaiselle tunnille varataan paikka erikseen. Säilytä saamasi varausvahvistus, voit sen kautta tarvittaessa tehdä muutoksia varaukseesi. Luethan myös ajankohtaista-sivulta yleisiä ohjeita.

Varaa heti paikat kaikille kerroille joille tiedät voivasi osallistua, suosittelemme mahdollisimman säännöllistä osallistumista. Paikat varataan valmiiksi parin kanssa.
HUOM. Syyskauden alkeiskurssin aloituspäivä varmistuu kesä-heinäkuussa, seuraathan siis sivujamme.

PERUSTANSSIT 1,5

Tämä alkeis/keskitason ryhmä sopii tammi-maaliskuun alkeiskurssille (taso 1) osallistuneille tai muuten valssin, fuskun, foxin ja hitaan valssin perusteet jo harjoitelleille. Kertaillaan jo harjoiteltuja asioita ja uusina tansseina harjoitellaan humpat ja slovari eli hidas foxi. Tämä taso sopii mainiosti myös kertailemiseen esim. tasolla 2 harjoitteleville tai tanssitaukoa pitäneille. Tämä taso on ns. siirtymätaso Perustanssit 2 tasolle.
HUOM.
Kesäkuussa tulossa lavatangon ja salsan pika-alkeet ja fuskun kuvioiden kertailua, kannattaa osallistua.

PERUSTANSSIT 2

Tässä keskitason ryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan humppaa, valssislovaria, nightclub twosteppiä ja jiveä.

Tämä taso sopii päätanssien peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Tällä tasolla harjoitellaan säännöllisesti yleensä vähintään yksi vuosi ennen siirtymistä seuraavalle tasolle.
HUOM.
Voit mainiosti kertailla kuvioita keskiviikkoisin kokoontuvassa Perustanssit 1,5 ryhmässä

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille eli koulumme tason 2 tunneilla perusjatkotason asiat harjoitelleille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saat runsaasti toistoja. Voit mainiosti myös kertailla kuvioita tason 2 tunneilla.