#

ALKEISKURSSI ALOITTAA 3.1.

Tammi-helmikuussa Perustanssit 1 alkeiskurssi kokoontuu keskiviikkoisin
klo 17.50-18.45. Tammikuun paikkojen varaaminen on alkanut.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule liian pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Alkeista lähtevässä ryhmässä harjoitellaan tärkeimmät perustanssit: valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja humpat.
Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta valmiiksi parin kanssa. Paikka varataan kerralla koko julkaistulle jaksolle eli jokaiselle tunnille jolle olettaa voivansa osallistua varataan paikka erikseen. Varausvahvistukset tulee säilyttää, koska niiden kautta voi tarvittaessa tehdä muutoksia varauksiin. Ajankohtaista-sivulta kannattaa lukea yleisiä ohjeita pukeutumisesta yms. Muista myös katsoa ovikoodi osoitetiedoistamme.

  • Alkeisryhmä aloittaa 3.1. ja ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.50 - 18.45. Tammikuussa harjoittelu lähtee alkeista ja helmikuussa kerrataan ja harjoitellaan lisää kuvioita. Alkeiskurssin kesto on 9 kertaa 3.1. - 28.2. ja maaliskuussa tasona on 1,5. Alkeiskurssi kannattaa aloittaa kahden ensimmäisen viikon aikana. Mikäli et pääse aloittamaan heti alussa voit myös harjoitella ko. kerran asiat omalla yksityistunnilla.
  • Tanssilajiaikataulu: 3.1. valssi, 10.1. fusku, 17.1. foxi, 24.1. hidas valssi ja 31.1. valssi ja humppa. Pyri harjoittelemaan kaikkia tansseja, tanssit ja kuviot tukevat toisiaan. Helmikuun tanssilajiaikataulu julkaistaan tammikuussa. Tammikuun paikkojen varaaminen on jo vauhdissa, muistathan varata paikat jokaiselle kerralle.
  • Kurssihinta: Voit maksaa osallistumisen kertamaksuna tai hankkia viiden kerran sarjakortin, katso hinnasto omalta sivulta.

PERUSTANSSIT 1,5

Tämä alkeis/keskitaso sopii valssin, fuskun, foxin ja hitaan valssin alkeet harjoitelleille eli esimerkiksi tasolle 1 elo-lokakuussa osallistuneille. Ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita.

  • HUOM. Syyskaudella tällä tasolla harjoitelleet voivat tammikuussa kerrata alkeita keskiviikon tasolla 1 tai siirtyä tasolle 2 harjoittelemaan lisää kuvioita ja tansseja. Mikäli siirryt tasolle 2 tule mukaan heti tammikuun alkupuolella, jotta saat kertailua syksyllä harjoitelluista asioista.

PERUSTANSSIT 2

Tässä keskitason ryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi aika-ajoin harjoitellaan jenkkaa, humppaa, valssislovaria ja jiveä. Tämä taso sopii päätanssien peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja.
  • Tasolla 1,5 syyskaudella harjoitelleet voivat siirtyä tammikuussa tasolle 2. Tammikuussa kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita, lisäksi harjoitellaan uutena tanssina alkeista lähtien hidas foxi eli slovari. Kannattaa tulla mukaan siis heti tammikuun alkupuolella.
  • Tällä kakkostasolla 2-4 kautta harjoitelleet voivat kokeilla tiistain tasoa 2,5 tai torstain teematuntia tai maanantain tasoa 3.

PERUSTANSSIT 2,5

Tämä keskitason/jatkotason ryhmä sopii esimerkiksi tasolla 2 noin kaksi kautta harjoitelleille tai muuten peruskuviot jo mukavasti osaaville. Edellisellä tasolla mukana oleviin tansseihin harjoitellaan edelleen lisää kuvioita ja tekniikkaa.

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tason 2 ja 2,5 tunneilla voi mainiosti kertailla kuvioita.

TEEMATUNTI

Torstaisin klo 18.00 kokoontuu perustanssien teematunti, joka sopii perustanssien tasoilla 2 - 3 tanssiville tai muuten peruskuvioita jo paljon harjoitelleille. Tunneilla on oma teemansa esim. rytmivariaatioita, vaikutteita muista tansseista, taivutuksia/linjoja jne. Ohjelma löytyy kalenteri-sivulta.