#

PERUSTANSSIT 1,5 ja 2

ryhmät yhdistetään kesäkuun ajaksi ja ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18.00. Tunti sopii siis molempien ryhmien tanssijoille. Kesäkuussa tutustutaan myös kivaan jenkkaan.

PERUSTANSSIT

Perustanssit ovat yleisimpiä lavatansseja ja paritanssien harjoitteleminen on helpointa aloittaa juuri näistä tansseista. Koulussamme on tasoryhmiä alkeista edistyneisiin. Yhdessä tasoryhmässä harjoitellaan yleensä vähintään yksi kausi eli 3-6 kuukautta kauden ja tasoryhmän pituudesta riippuen. Harjoittele niin kauan, että opetettavat asiat sujuvat mukavasti ennen kuin vaihdat tasoa seuraavaan. Kun vaihdat ylempään tasoryhmään suosittelemme osallistumaan säännöllisesti ja mahdollisesti vielä samaan aikaan osallistumaan edellisellekin tasolle, jotta saat toistoja riittävästi. Tasoryhmää voi vaihtaa itselleen sopivampaan missä vaiheessa tahansa. Mikäli et esteen vuoksi pääse osallistumaan oman tason tunnille, suosittelemme korvaamaan poisjäännin toisen tason tunnilla, jotta harjoittelutauosta ei tule liian pitkää.

Tasoryhmien lukumääriin ja tasonumerointiin vaikuttaa edellisellä kaudella olleiden tanssijoiden ja kokoontumisten määrä eli kaikkia tasoja ei aina aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Pyrithän varaamaan kaikki julkaistun jakson tunnit kerralla.

PERUSTANSSIT 1

Alkeista lähtevässä ryhmässä harjoitellaan tärkeimmät perustanssit: valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja humpat.
Kurssilla harjoitellaan kuvioiden lisäksi vientiä/seuraamista sekä hieman tanssitekniikkaa. Kurssi on etenevä eli taso nousee kauden edetessä. Harjoiteltuja asioita kerrataan kauden aikana, mutta suosittelemme osallistumaan mahdollisimman säännöllisesti ja harjoittelemaan kaikki tansseja.

Tunneille varataan paikka kalenteri-sivulla olevan ajanvarausohjelman kautta valmiiksi parin kanssa. Paikka varataan kerralla koko julkaistulle jaksolle (kuukaudelle) eli jokaiselle tunnille jolle olettaa voivansa osallistua varataan paikka erikseen. Varausvahvistukset tulee säilyttää, koska niiden kautta voi tarvittaessa tehdä muutoksia varauksiin. Ajankohtaista-sivulta kannattaa lukea yleisiä ohjeita pukeutumisesta yms. Muista myös katsoa ovikoodi osoitetiedoistamme.

  • Alkeisryhmä kokoontui keskiviikkoisin 3.1. - 28.2. klo 17.50 - 18.45. Maaliskuusta lähtien tasona on Perustanssit 1,5 jolloin tunti sopii alkeet jo harjoitelleille eli esimerkiksi tammi-helmikuun tunneille osallistuneille.
  • Syyskaudella harjoittelu lähtee jälleen alkeista. Syksyn ohjelma valmistuu juhannukseen mennessä, seuraathan siis sivujamme.

PERUSTANSSIT 1,5

Tämä alkeis/keskitaso sopii valssin, fuskun, foxin ja hitaan valssin alkeet harjoitelleille eli esimerkiksi tasolla 1 tammi-helmikuussa harjoitelleille tai muuten alkeiskuviot jo osaaville. Ryhmässä kertaillaan alkeiskurssilla harjoiteltuja asioita ja harjoitellaan lisää kuvioita.

  • Taso 1,5 sopii mainiosti myös peruskuvioiden kertailemiseen hieman kauemmin tanssineille.

PERUSTANSSIT 2

Tässä keskitason ryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari, lisäksi saatetaan aika-ajoin harjoitella jenkkaa, humppaa, valssislovaria ja jiveä. Tämä taso sopii päätanssien peruskuviot jo harjoitelleille, ryhmässä kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tanssitekniikkaa. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja.
  • Tällä tasolla 2-4 kautta harjoitelleet voivat kokeilla tiistain tasoa 2,5.

PERUSTANSSIT 2,5

Tämä keskitason/jatkotason ryhmä sopii esimerkiksi tasolla 2 noin kaksi kautta harjoitelleille tai muuten peruskuviot jo mukavasti osaaville. Edellisellä tasolla mukana oleviin päätansseihin harjoitellaan edelleen lisää kuvioita ja tekniikkaa.

PERUSTANSSIT 3

Tässä jatkoryhmässä ovat päätansseina valssi, foxi, fusku, hidas valssi ja slovari. Tämä taso sopii kauemmin tanssineille. Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä, jokainen tunti on kuitenkin oma itsenäinen kokonaisuus. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tason 2,5 tunneilla voi mainiosti kertailla kuvioita.