#

RUMBA, SALSA, CHA CHA

pika-alkeet

kahtena sunnuntaina 4.12. ja 11.12., katso teemakurssit ja kalenteri-sivulta tarkemmin.
Alkeiskurssin jälkeen voi jatkaa tammikuussa sunnuntaisin.


ALKEISKURSSI

Yleisimmät latinotanssit eli lattarit ovat rumba, cha cha ja salsa. Näiden suosittujen tanssien peruskuvioita voi harjoitella tiiviskursseilla. Seuraava tiiviskurssi pidetään joulukuussa kahtena sunnuntaina.

PIKA-ALKEET:
4.12. klo 16.00 rumba, klo 17.00 salsa, klo 18.00 cha cha alkeista lähtien
11.12. klo 16.00 rumba, klo 17.00 salsa, klo 18.00 cha cha, kerrataan ja jatketaan kuviollisesti pidemmälle

Tunnit sopivat parhaiten tanssiharjoitteluun jo tottuneille, suosittelemme näitä tunteja myös syksyn Perustanssit 1 ryhmän tanssijoille. Voit osallistua yhdelle tai vaikka kaikille tunneille. Tunnin kesto on 55 min. ja tuntien välissä pidetään lyhyt tauko. Varaa paikat 30.11. mennessä. Hinta normaalin kurssikorttihinnaston mukainen.

TAMMIKUU 2023! Neljänä sunnuntaina klo 15.40 (tunnin kesto 55 min.) kertaillaan ja harjoitellaan lisää. 8.1. tanssina rumba, 15.1. tanssina salsa, 22.1. tanssina cha cha ja 29.1. tanssina bachata alkeista lähtien. Nämä tunnit sopivat parhaiten esim. joulukuun pika-alkeisiin osallistuville tai nopeasti perusteet omaksuville. Tunnin alussa kerrataan perusteet ja lisäksi harjoitellaan uutta. Tammikuun tuntien paikkojen varaaminen avataan marras-joulukuun vaihteessa, seuraathan siis kotisivujamme.

LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä voidaan kaudesta riippuen harjoitella lukuisia eri latinotansseja: rumba, cha cha, salsa, bachata, merengue, cumbia, samba, hustle, bossanova. Tanssit siis vaihtelevat kausittain kysynnän mukaan. Ohjelma löytyy kalenteri-sivulta.

Maanantain ja tiistain ryhmien tanssien painotus on hieman eri, katso tanssilajiaikataulu kalenteri-sivulta.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Salsa on fuusiosalsaa eli välillä linjakasta ja välillä kävelypohjaista ns. käsisolmuja korostavaa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä sambajive, discosamba, discofox, discoswing) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi. Bossanova on pehmeän rauhallinen tanssi, jossa on vaikutteita sekä rumbasta että sambasta. Cumbia on keinuvaa kolumbialaista musiikkia ja tanssia, merengue ja bachata ovat kävelypohjaisia hyvin kuviorikkaita tansseja.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan.