#

LATTARIT 1

Tammi-maaliskuussa sunnuntain Lattarit 1 ryhmässä harjoitelleet voivat huhtikuussa siirtyä tason 2 tunnille maanantaille tai tiistaille.

LATTARIT 1

Yleisimpien latinotanssien rumba, cha cha ja salsa peruskuvioita voi harjoitella tiiviskursseilla. Edellinen alkeiskurssi pidettiin joulukuussa kahtena sunnuntaina 4.12. ja 11.12. Seuraavaa alkeiskurssia ei ole toistaiseksi aikataulutettu.

HUOM! Sunnuntaisin tammi-maaliskuun ajan kertaillaan ja harjoitellaan lisää kuvioita ja tekniikkaa. Nämä tunnit sopivat esim. joulukuun tiiviskurssille osallistuneille tai muuten hieman jo lattareihin tutustuneille. Tunnin alussa kerrataan perusteet ja harjoitellaan uutta. Huhtikuussa tanssijat siirtyvät Lattarit 2 ryhmään harjoittelemaan lisää.

LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä harjoitellaan kaudesta riippuen vaihtelevasti useita eri latinotansseja: rumba, cha cha, salsa, bachata, merengue, cumbia, samba, hustle, bossanova. Tanssit siis vaihtelevat kysynnän mukaan. Ohjelma löytyy kalenteri-sivulta.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Salsa on fuusiosalsaa eli välillä linjakasta ja välillä kävelypohjaista ns. käsisolmuja korostavaa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä discosamba, discofox) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi. Bossanova on pehmeän rauhallinen tanssi, jossa on vaikutteita sekä rumbasta että sambasta. Cumbia on keinuvaa kolumbialaista musiikkia ja tanssia, merengue ja bachata ovat kävelypohjaisia hyvin kuviorikkaita tansseja.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan.

HUOM! Tunnilla harjoitellaan kuviosarjasta aina lyhyempi ja pidempi versio, jolloin vähemmän aikaa mukana olleet voivat halutessaan keskittyä lyhyempään versioon.