#

Kaikkia tasoryhmiä ei aloiteta heti kauden alussa tai jatketa koko kautta. Alkusyksystä lattaritunteja on maanantaisin ja tiistaisin ja tunnit sopivat perusteet jo harjoitelleille. Alkeiskursseja saatetaan järjestää myöhemmin syyskaudella kysynnän mukaan.

LATTARIT 1

Tässä alkeis/alkeisjatkoryhmässä harjoitellaan tanssilavojen yleisimmät lattaritanssit rumba, cha cha, salsa

ja lisäksi suosittu hidas bachata.

Rumbasta harjoitellaan nykyaikainen neliörumban ja etutakalinjaisen rumba-boleroksikin kutsutun version yhdistelmä ja lisäksi harjoitellaan cha cha, salsa ja helppo ja hidas bachata.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan. Suosittelemme varaamaan koko kuukauden tunnit kerralla. Aikataulu löytyy kalenteri-sivulta.


LATTARIT 2

Tässä perusjatkoryhmässä harjoitellaan lukuisia lattariperheen tansseja: rumba, cha cha, salsa, bachata, merengue, cumbia, samba, hustle, bossanova. Tanssit vaihtelevat kausittain kysynnän mukaan.

Maanantain ja tiistain ryhmien tanssien painotus on hieman eri, katso tanssilajiaikataulu kalenteri-sivulta.

Tällä tasolla harjoitellaan nykyaikaista rumbaa, joka yhdistelee rennosti neliörumbaa etutakalinjaiseen rumba-boleroksikin kutsuttuun versioon, lisäksi välillä otetaan kuviollisia vaikutteita tangonkin puolelta. Cha cha pyritään pitämään melko pyöreässä ahtaisiinkin tiloihin sopivassa muodossa. Salsa on fuusiosalsaa eli välillä linjakasta ja välillä kävelypohjaista ns. käsisolmuja korostavaa. Sambasta harjoitellaan kuviorikasta versiota, jossa tanssitaan välillä paikalla ja välillä tanssilattialla edeten. Hustle (käytetään myös nimeä sambajive, discosamba, discofox, discoswing) on monenlaiseen lattari- tai discomusiikkiin sopiva swingtansseista tuttuja kuviota sisältävä tanssi. Bossanova on pehmeän rauhallinen tanssi, jossa on vaikutteita sekä rumbasta että sambasta. Cumbia on keinuvaa kolumbialaista musiikkia ja tanssia, merengue ja bachata ovat kävelypohjaisia hyvin kuviorikkaita tansseja.

Kurssiohjelma on rakennettu siten, että kannattaa harjoitella kaikkia tansseja eikä valita vain tiettyjä. Kaikissa tansseissa on runsaasti samankaltaisia liikeratoja, joten harjoittelemalla kaikkia saa runsaasti toistoja. Tarkka tanssiaikataulu julkaistaan kuukausi kerrallaan ja tunnit tulevat myös varattaviksi kuukausi kerrallaan.